WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

Verslag laatste wedstrijd

14de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Kfc Turnhout  3 - 0

Spouwen-Mopertingen pakte tegen directe concurrent Turnhout zijn eerste thuiszege. Drie punten van goudwaarde, want de voorsprong op de Kempenaars bedraagt nu zes punten. “Lang geleden dat een overwinning zoveel deugd deed”, lachte Nicolas Mombaerts.

Tijdens de rust sakkerde trainer Jan Schoefs nog om een niet gefloten strafschop, maar na afloop had hij een glimlach van oor tot oor. En niet alleen hij. Een zucht van opluchting ging door de wandelgangen. Eindelijk een beetje ademruimte voor de Haspengouwers, die de beste kansen afdwongen en meer grinta toonden. Tot aan de openingstreffer zat er veel krampachtigheid in het spel, maar daarna liep het een stuk vlotter. Onder impuls van de sterke Aka Etien en de alomtegenwoordige La Mantia werd het in het slotkwartier nog 3-0.

“In het begin voetbalden we nogal nerveus”, sprak aanvoerder Mombaerts, die de eerste goal voor zijn rekening nam. “Dat was ook logisch, want we moesten gewoon winnen. Deze zege geeft ons een enorme boost. Al wat we in de resterende matchen tegen Hoogstraten en Hasselt pakken, is meegenomen. We moeten wel twee keer op verplaatsing, maar buitenshuis doen we het dit seizoen beter dan thuis.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero Perez, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, La Mantia (90’ Van Muylder), Van Oudenhove, Geurts, Winkels, Brouwers (90’ Ernens); Yildiz
TURNHOUT: Horsten; Lambrechts (70’ Johnson), Mafete, Geenen (75’ Hermans), Durwael, Versmissen, Proost, Coeckelbergs, Oppong; Jacobs (83’ Touré), Olongo.
DOELPUNTEN: 31’ Mombaerts 1-0, 75’ Geurts 2-0, 88’ La Mantia 3-0.
GELE KAARTEN: 45’ Geenen.
SCHEIDSRECHTER: Deckers.
TOESCHOUWERS: 200.

Verslag overige wedstrijden

13de speeldag : S.C. City Pirates Antwerpen - Spouwen-Mopertingen  2 - 2

Beeldverslag

Voor de vijfde match op rij was er weer geen overwinning voor Spouwen-Mopertingen. De zege was nochtans dichtbij. De Haspengouwers zetten een vroege achterstand om in een 1-2-voorsprong, maar enkele minuten voor het einde gaven ze die alsnog uit handen. Een zondagsschot ging via het dijbeen van de ingevallen Van Oudenhove voorbij Grootaers. “De pech houdt niet op. Doodjammer dat we op zo’n manier de kans laten liggen om drie punten uit te lopen op een directe concurrent”, zuchtte coach Jan Schoefs.

CITY PIRATES: Roef, Verboven, Sababti, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zandvoort, Felix (65’ Fall), Sefiani Filali (65’ El Jattari), Kwik, Delalieux, Nascimento Borges (65’ Muyshondt).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen (46’ Ernens), Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Otero Perez, Choua (70’ Winkels), La Mantia (82’ Van Oudenhove), Yildiz.
DOELPUNTEN: 13’ Sababti 1-0, 24’ Choua 1-1, 61’ La Mantia 1-2, 86’ Van Zandvoort 2-2.
GELE KAARTEN: 41’ Delalieux, 62’ Sabbadini, 65’ Aka Etien, 88’ Van Oudenhove, 90’ Ernens. RODE KAART: 57’ Van Den Bogerd. SCHEIDSRECHTER: Staessens.
TOESCHOUWERS: 300.

12de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.F.C. Duffel  0 - 2

Spouwen-Mopertingen wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning. De Haspengouwers speelden een degelijke partij, maar werden koud gepakt door een efficiënt Duffel. “We hadden de match volledig in handen. Bij de afwerking liep het helaas weer mis”, zucht aanvoerder Martijn Dingenen, die voor het eerst in zijn loopbaan een rode kaart kreeg.

De thuisploeg stond voor een uitdagende opdracht. In geval van winst schoof geel-blauw naast zijn Antwerpse tegenstander, een derde opeenvolgende nederlaag zou de situatie onderaan nog wat penibeler maken. Het werd het tweede scenario. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Duffel dwong twee kansen af en scoorde twee keer. Als je dan ziet hoeveel scoringsmogelijkheden wij kregen, vraag je je toch af hoeveel tegenslag je kan hebben”, zegt Martijn Dingenen.

Trainer Jan Schoefs voerde enkele wijzigingen door. De zieke Grootaers werd in doel vervangen door de jonge Gilis, Van Oudenhove en Yildiz zaten op de bank. Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Sabbadini en Choua, die voor het eerst aan de aftrap kwam. In de eerste helft gaven beide ploegen de indruk niet te willen verliezen. Er gebeurde weinig waar de schaarse toeschouwers zich konden aan opwarmen. Een open kans voor Brouwers, daar bleef het bij. Na de pauze was er meer opwinding. Onder meer La Mantia, Otero Perez en Dingenen (schot op de lat) belaagden Hofmans, maar de bal wilde er niet in. Aan de overkant was het rond het uur wel raak, toen Vertonghen een vrije trap voorbij Gilis devieerde. In de slotminuten werd het via De Kegel nog 0-2.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Mombaerts (77’ Yildiz), Aka Etien, Sabbadini (69’ Otero Perez), Geurts, La Mantia, Dingenen, Choua, Timmermans.
DUFFEL: Hofmans, Verlinden, De Kegel, Cobos Copado, Gabrielli (9’ Van Den Brande), Spreutels (88’ Faes), Vertonghen, Vervoort, Cavus, Van Asch, Van Den Buijs (65’ El Yazidi).
DOELPUNTEN: 63’ Vertonghen 0-1, 88’ De Kegel 0-2.
GELE KAARTEN: 25’ Van Den Brande, 32’ La Mantia, 60’ Van Den Buijs, 61’ Choua, 67’ Spreutels, 71’ Dingenen.
RODE KAARTEN: 78’ Dingenen (tweemaal geel).
SCHEIDSRECHTER: Bury.
TOESCHOUWERS: 200.

11de speeldag : K.F.C. Vigor Wuitens Hamme - Spouwen-Mopertingen  4 - 2

Spouwen-Mopertingen had weinig te vertellen tegen Hamme, dat een maatje groter was. Na een misser van Yildiz opende Geurts de score, maar rond het kwartier kantelde de match. De thuisploeg liep vrij vlot uit tot 4-1. Yildiz milderde nog tot 4-2.

HAMME: De Vroe, Seron, Ivens (90’ Aïssa), Monteyne, Triest, Vits, D’Heer, Van Hoecke, De Man (84’ De Rauw), Claeys, Mingiedi Mpembele (75’ De Wilde)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Geurts, Aka Etien, Otero Perez (70’ Sabbadini), Van Oudenhove (46’ Mombaerts), La Mantia, Dingenen, Yildiz, Timmermans
DOELPUNTEN: 13’  Geurts 0-1, 26’ Triest 1-1, 35’ Triest 2-1, 43’ Mingiedi Mpembele 3-1, 58’ Ivens 4-1, 60’ Yildiz 4-2 
GELE KAARTEN: 89’ Aka Etien
SCHEIDSRECHTER: Claes
TOESCHOUWERS: 300

10de speeldag : Patro Eisden Maasmechelen - Spouwen-Mopertingen  3 - 2

Spouwen-Mopertingen trof drie keer de paal en scoorde ook nog eens twee keer, maar uiteindelijk schonk Freddy Mombongo Patro vanop de stip de drie punten. “Blij dat we dit cadeau konden doen aan onze fans en nieuwe voorzitter”, straalde de matchwinnaar.

Patro nam de beste start met een ontketende Ezzahri. De eerste keer dat Ezzahri op links op avontuur trok, deponeerde hij de bal al netjes in de verste hoek. Ezzahri stoof er op het halfuur weer vandoor en nam met een mooi krulschot Grootaers een tweede keer te grazen. 

De bezoekers maakten nu wel een vuist en La Mantia trof met twee heerlijke vrijschoppen telkens de paal. Net voor rust kopte Mombongo op hoekschop nog nipt naast.

Spouwen-Mopertingen kwam scherp uit de kleedkamer en verzilverde al meteen de eerste aanvalsactie. Doorbraak op links van Timmermans, listig balletje Dingenen en achterwaartse kopbal Geurts waarbij Belin kansloos was. Trainer Schoefs joeg zijn ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur strafte Yildiz dan een aarzeling in de Patro-defensie af. Diezelfde Yildiz kopte even later tegen de paal.

Toen Haenen in het wedstrijdeinde Ouedraogo omver duwde, schonk Mombongo vanop de stip zijn ploeg de zege. “Ik nam, net als vorige week met die vrijschop, mijn verantwoordelijkheid. Die bal moest er gewoon in. Dat cadeau wilde ik onze fans en nieuwe voorzitter absoluut geven”, lachte Mombongo. 

“Erg jammer dat ik op het einde die lichte strafschopfout maakte. We troffen vandaag drie keer het doelhout, stonden na rust dikwijls dicht bij de 2-3. Dan hadden we toch minstens een puntje verdiend”, vond een ontgoochelde Didier Haenen, die ooit negen jaar bij Patro speelde. 

“Beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening, hoewel we voor rust ook al hadden kunnen scoren. Jammer dat we op het einde nog in de fout gingen. Ik denk dat toen de 2-3 eerder in de lucht hing dan de 3-2”, vond trainer Jan Schoefs.

PATRO: Belin, Kenne, Rentmeister, Renson, Swerten, Carratta, Gueroui, Ouedraogo, Allegria (58' Rajcomar), Ezzahri (88' Annab), Mombongo (90’ Olaerts).
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Winkels, Etien (83’ Sabbadini), Haenen, Dingenen, Geurts, Yildiz, Brouwers, Perez (83’ van Oudenhove), La Mantia, Timmermans.
DOELPUNTEN: 6' en 30' Ezzahri 1-0 en 2-0, 47' Geurts 2-1, 60' Yildiz 2-2, 81' Mombongo (strafschop) 3-2.
GELE KAARTEN: 56' Rentmeister, 86’ Winkels
SCHEIDSRECHTER: Schepers.
TOESCHOUWERS: 600.

9de speeldag : Spouwen-Mopertingen - Rc Hades Kiewit Hasselt  3 - 3

Spouwen-Mopertingen wacht nog altijd op zijn eerste thuiszege. Het scheelde nochtans niet veel. Na de pauze zette geel-blauw in zes minuten tijd een 0-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong, maar Voorjans sleepte net voor het einde een punt uit de brand voor Hades.

“Het zal niet voor vandaag zijn”, zei een bestuurslid van de thuisploeg tijdens de rust. En inderdaad, Spouwen-Mopertingen bakte er in de eerste helft bijzonder weinig van. Hades was voor de pauze heer en meester en stond nog voor het halfuur verdiend op 0-2, maar in de tweede periode sloeg het spelbeeld helemaal om. De gastheren namen de match in handen en scoorden rond het uur drie keer.

Twee van die goals waren pareltjes: een schicht van Timmermans en een beheerste afwerking van Yildiz na een schitterende pass van Otero Perez. Hades leek niet bij machte om de situatie nog recht te trekken, maar invaller Voorjans knalde tegen zijn ex-ploeg een vrije trap voorbij Grootaers.

In het thuiskamp was van tevredenheid na een nochtans leuke en spannende derby geen sprake. “We verliezen weer tegen onszelf”, zuchtte coach Jan Schoefs. “We lieten ons ringeloren op drie stilliggende ballen. En erger nog: in de eerste helft stonden we als makke schapen op het veld en werden de taken niet uitgevoerd. Gelukkig zag ik in de tweede periode een totaal andere ploeg. Een pluim voor de inzet en de terugkeer van de jongens, maar het is zuur als je op deze manier twee punten weggeeft. Bij 3-2 hadden we alles in de knip. Helaas, een overbodige fout kostte ons de zege.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Brouwers, Winkels, Haenen, Aka Etien; Otero Perez, Geurts, La Mantia, Dingenen; Yildiz (88’ Van Oudenhove), Timmermans  
HADES: Gijbels; Elens, Vandermeeren, Gueroui, Celen; Claes (82’ Lenaerts), Bloemen, Wang, Demulder (69’ Voorjans); Sögütcü, Bennassar
DOELPUNTEN: 22’ Claes 0-1, 28’ Gueroui 0-2, 63’ Timmermans 1-2, 66’ Yildiz 2-2, 69’ La Mantia 3-2, 88’ Voorjans 3-3

STRAFSCHOPPEN: 28’ Gueroui (omgezet)

GELE KAARTEN: 49’ Winkels, 49’ Demulder, 79’ Elens, 80’ Vandermeeren, 90’ Wang

SCHEIDSRECHTER: Lucas

TOESCHOUWERS: 300.

8ste speeldag : Sportkring Sint-Niklaas - Spouwen-Mopertingen  3 - 4

Yildiz bracht in 3 tijden Spouwen-Mopertingen op voorsprong. Laref schilderde eerst een voorzet op het hoofd van De Witte en bracht zijn ploeg meteen daarna op voorsprong op een indirecte vrije trap binnen de grote rechthoek. De tweede helft werd nog boeiender. Merckx hield Sabbadini van een goal, maar Geurts joeg een aflegger van diezelfde Sabbadini hoog in de kooi van Merckx met een knap hakje. Verspeeten bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte met een knappe omhaal maar Timmermans besliste uiteindelijk de partij na een knappe counter op voorzet van Otero-Perez.

Sint-Niklaas: Merckx, Aerts, Schurmann, Emmaneel, Melens (58’ Martin), Verheuge, Laref, Verspeeten, De Witte, Paneel (73’ Ertürk), De Pauw.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero-Perez, Haenen, Geurts, Aka Etien, Van Oudenhove (46’ Sabbadini, 72’ Stassen), Brouwers, Winkels, Dingenen, Timmermans (83’ Ernens), Yildiz.
DOELPUNTEN: 16’ Yildiz 0-1, 22’ De Witte 1-1, 26’ Laref 2-1, 52’ Timmermans 2-2, 63’ Geurts 2-3, 70’ Verspeeten 3-3, 79’ Timmermans 3-4.
GELE KAARTEN: 53’ Timmermans, 73’ Emmaneel, 80’ De Pauw, 89’ Aerts, 90’ Ernens
SCHEIDSRECHTER: Ghijselincks
TOESCHOUWERS: 300.

7de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Berchem Sport 2004   2 - 3

Spouwen-Mopertingen blijft in de miserie. Geel-blauw begon goed en kwam op 1-0, maar nekte zichzelf door individuele fouten. Berchem won verdiend.

Coach Jan Schoefs was na afloop niet mals voor een deel van zijn ploeg. “We speelden bijna een half uur goed, maar gaven het dan weg door defensief geklungel”, was Schoefs streng. “Ik zie jongens die week na week hun kop voor de bal leggen, terwijl anderen met meer talent het laten afweten. Wie niet wil volgen, moet eruit”, aldus Schoefs. Eén van de lichtpunten was Timmermans, die twee keer scoorde en voortdurend dreigde.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien; Van Oudenhove (65’ Geurts), Brouwers (77’ Winkels), Dingenen, La Mantia; Yildiz, Timmermans.
BERCHEM: Brosens; Van Den Driessche, Vande Velde, Peers, Geenens; Hamdi (83’ Michiels), Absisan (77’ Meseure), Carrez, Vallez, Saillart (62’ Audin); Van Kruyssen.
DOELPUNTEN: 14’ Timmermans 1-0, 25’ Van Kruyssen 1-1, 37’ Vande Velde 1-2, 47’ Vande Velde 1-3, 52’ Timmermans 2-3.
STRAFSCHOPPEN: 14’ Timmermans (omgezet), 25’ Van Kruyssen (omgezet)
GELE KAARTEN: Peers, La Mantia, Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Krieken.
TOESCHOUWERS: 450

6de speeldag : R. Cappellen F.C. - Spouwen-Mopertingen   0 - 0

Een correcte uitslag na een gelijkopgaande partij, vonden de meeste toeschouwers. Met een gelijkspel geraakt Spouwen-Mopertingen niet weg uit de onderste regionen, maar geel-blauw slaagde er wel in de nul te houden.

“Dat positieve gegeven nemen we mee naar de thuismatch van volgend weekend tegen Berchem”, sprak coach Jan Schoefs, die na de zware nederlaag tegen Bocholt twee wijzigingen doorvoerde: Geurts en Timmermans moesten plaatsmaken voor Brouwers en Sabbadini, die al in de zesde minuut op de lat knalde. Daarna waren er kansen voor beide ploegen, maar de keepers stonden pal. Vooral Grootaers speelde een goede partij.

CAPPELLEN: Joossens, Lenaerts, Volant, Destoop (74’ Engelen), Cornelissen, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Lemaire, De Vogelaere (74’ Willemsen)
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini (’82 Timmermans), Van Oudenhove, Brouwers, La Mantia, Dingenen (’85 Geurts), Yildiz
GELE KAART: 89’ Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Janssens.
TOESCHOUWERS: 150.

5de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K. Bocholter V.V.  0 - 4

Bocholt blijft het goed doen. In een aangename partij pakten de Noord-Limburgers verdiend de drie punten. Met 12 op 15 kunnen ze een mooi rapport voorleggen. Spouwen-Mopertingen bood voor de pauze een degelijke repliek, maar was vooral na de rust twee maten te klein. Vier nederlagen in vijf partijen, dat begint op een sportieve crisis te lijken.

“We hadden de match misschien vlugger moeten doodmaken, voor de rest kan ik weinig aanmerken op de prestatie van mijn ploeg”, sprak trainer Mirko Licata na de ruime zege van Bocholt. “Onze competitiestart is onverwacht mooi, maar dat wijzigt niets aan onze ambitie. Van de eindronde - laat staan de titel - hoor je ons niet spreken.” Sombere geluiden in de andere kleedkamer. “We gaan een moeilijk seizoen tegemoet”, zuchtte coach Jan Schoefs. “Dingenen had voor de pauze moeten scoren en Yildiz trof na de rust de paal, maar de cijfers liegen niet.”

Dat er voor de aftrap tussen de thuisploeg en de bezoekers een kloof van zes punten gaapte, was tijdens de openingsfase nauwelijks merkbaar. Beide ploegen leken er een open partij van te willen maken en probeerden zo snel mogelijk op de helft van de tegenstander te geraken. Ze gebruikten daarbij vaak hetzelfde wapen: de lange bal.

Dat resulteerde in een leuke eerste helft met al vroeg een prima kans voor Didden, die zijn ex-ploegmaat Grootaers op de proef stelde. Aan de overzijde repliceerde Yildiz met een knal op Wertelaers. Daarna ging het snel weer naar de andere kant, waar Ruben Scheelen en Ella Ella dreigden. Kortom, de toeschouwers kregen waar voor hun geld.

Omdat de uitbraken van Bocholt scherper waren en de defensie van de thuisploeg geen al te zekere indruk liet, verbaasde het niet dat de Damburgers even na het halfuur op voorsprong kwamen dankzij een knappe kopbal van Vaesen. De gasten kwamen daarna twee keer dicht bij 0-2, maar Timmermans en Dingenen hadden er net zo goed 1-1 van kunnen maken.

Na de pauze ging Spouwen-Mopertingen op zoek naar de gelijkmaker, maar geel-blauw stuitte op de goed georganiseerde afweer van Bocholt. De Haspengouwers moesten steeds meer de dominantie van hun tegenstander ondergaan. Yildiz had pech met een schot op de paal, maar in de slotfase voltrokken Watson, Scheelen en nog eens Vaesen het vonnis.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Van Oudenhove, Geurts, La Mantia, Dingenen (56’ Brouwers), Yildiz, Timmermans
BOCHOLT: Wertelaers, Van den Putte, R. Scheelen, Didden, Vaesen, Ella Ella (86’ Maes), Palmans, Put (46’ Watson), W. Scheelen (86’ Ramaekers), Vanhaen, Dieme
DOELPUNTEN: 33’ Vaesen 0-1, 75’ Watson 0-2, 81’ W. Scheelen 0-3, 83’ Vaesen 0-4
GELE KAARTEN: 43’ Dieme, 54’ Palmans, 57’ Timmermans, 60’ La Mantia, 84’ Wijnen
TOESCHOUWERS: 250

4de speeldag : F.C. Heur-Tongeren - Spouwen-Mopertingen  0 - 6

Heur-Tongeren was afgelopen weekend geen maatstaf voor Spouwen-Mopertingen. “We zijn als wolven uit de kleedkamer gekomen en hebben hen met huid en haar opgepeuzeld”, lachte Olivier Geurts na de ruime 0-6-zege en bijna negentig minuten éénrichtingsvoetbal.

De eerste vijfenveertig minuten regende het niet enkel hemelwater in het doelgebied van Bram Geenen, maar ook goals. De Tongerse goalie, die zeker niet de beste partij uit zijn leven keepte, moest het leer vijf keer uit zijn netten vissen. Na amper één helft was het al game over voor de thuisploeg.

Steve Hoste zag het met lede ogen aan. “Op alle vlakken kwamen we tekort. Ik begrijp dat je doelpunten kan incasseren, maar niet op die manier. Voetbal draait ook om duels winnen en dat hebben we vooral voor de pauze niet gedaan. Hopelijk is het dieptepunt nu bereikt. Deze week gaan we onze handen vol hebben met mentaal oplapwerk.”

De zucht van opluchting in de bezoekende kleedkamer was groot. “Ik voetbal nu drie seizoenen bij Spouwen-Mopertingen, maar dit is de eerste keer dat Jan ons zó scherp aan de aftrap heeft gebracht”, aldus Geurts. “De voorbije week hadden we ook minder hard getraind, waardoor we toch wat frisser tussen de lijnen stonden. De negatieve sfeer begon te wegen, ja. Daarom doet deze zege zo veel deugd, al had ik ook meer van Tongeren verwacht.”

Ali Yildiz maakte zijn tweede hattrick in Spouwense loondienst. “Jammer dat Martijn er tussendoor een vrije trap in trapte, anders was het zelfs een loepzuivere hattrick”, aldus de spits. “Ach, het belangrijkste is dat we van die nul af zijn. Het is nu zaak om volgende week te bevestigen.”

HEUR-TONGEREN: Geenen, Vanderhoven, Quintiens, Creemers, Paulus, Wagemans, Camara (77’ Ketelslegers), Baccarella, Vanheeswyck, Baur (57’ Dupain), Geraerts(46’ Legenvre). 
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Wijnen, Dingenen, Timmermans (70’ Sabbadini), Yildiz, Etien, Geurts (62’ Brouwers), Haenen, La Mantia, Van Oudenhove (76’ Otero Perez). 
DOELPUNTEN: 9’ La Mantia 0-1, 23’ Yildiz 0-2, 40’ Yildiz 0-3, 42’ Dingenen 0-4, 43’ Yildiz 0-5, 75’ Etien 0-6.
GELE KAARTEN: Creemers, Paulus.
SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 
TOESCHOUWERS: 750.

3de speeldag : Spouwen-Mopertingen - K.S.V. Temse  1 - 2

Een zoekend Spouwen-Mopertingen blijft na een 1-2-nederlaag tegen Temse achter met nul op negen. “We creëren te weinig”, verklaarde middenvelder Martijn Dingenen de tegenvallende resultaten.

Het strafschopdoelpunt van Kil na rust werd nog ongedaan gemaakt door Yildiz. De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur, want minuten later knikte Claeys alsnog de 1-2 binnen. Enig lichtpuntje was de eerste basisplaats van Martijn Dingenen in exact elf maanden. “We creëerden te weinig. Daar voel ik me als middenvelder medeverantwoordelijk voor”, aldus Dingenen. “De eerste doelpoging, een gestrekt schot in de korte hoek, kwam nochtans van mijn voet. En bij een 1-1-tussenstand had La Mantia zelfs de voorsprong aan de voet. We moeten als team uit dit dal klauteren. Met mezelf gaat het alvast de goede kant op. In een reservenwedstrijd lukte ik al een doelpunt vanop de middenlijn. De knie is genezen. Het ontbreekt me enkel aan wedstrijdritme om dit team mee op sleeptouw te nemen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Geurts, Aka Etien, Choua (4’ Mombaerts), Van Oudenhove, La Mantia, Dingenen (73’ Stassen), Timmermans (46’ Sabbadini), Yildiz.
TEMSE: Güler, Claeys, Van Kerckhoven, Vermeire, Baras (86’ Christiaens), Kil, Dhaene (59’ Van Den Heuvel), Van Cauwenbergh, Kudimbana, Van den Eynde (77’ Van Remoortere), Spies.
DOELPUNTEN: 65’ Kil (strafschop) 0-1, 81’ Yildiz 1-1, 85’ Claeys 1-2.
STRAFSCHOP: 65’ Kil (omgezet).
TOESCHOUWERS: 200.

2de speeldag : K.V.V. Vosselaar - Spouwen-Mopertingen  2 - 1

Met nul op zes heeft Spouwen-Mopertingen zijn competitiestart gemist. Na de thuisnederlaag tegen Sporting Hasselt bleven de Haspengouwers ook in Vosselaar met lege handen achter. 

“De moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Een klein veld en een atletische ploeg die stevig in duel gaat”, zei Jan Schoefs in de aanloop naar de partij tegen Vosselaar. Een correcte inschatting, want zijn team dwong slechts enkele kansen af. “In de eerste helft voetbalden we te weinig. Na de pauze ging het beter, maar we halen nog niet het niveau dat ik voor ogen heb.” 

VOSSELAAR: Blondeel, Lauryssen, Nijs (77’ Machielsen), Engelen, Segers (87’ Jannes), Van De Vreede (82’ Dierckx), Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Defossez.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts (79’ Stassen), Aka Etien, Sabbadini (75’ Choua), Van Oudenhove, Geurts, La Mantia, Yildiz, Timmermans.
DOELPUNTEN: 32’ Nijs 1-0, 48’ Geurts 1-1, 63’ Havermans 2-1. GELE KAARTEN: 18’ Geurts, 35’ Van Oudenhove, 67' Wijnen, 69’ Mombaerts.
SCHEIDSRECHTER: Gijsen.

1ste speeldag : Spouwen-Mopertingen - Sp. Hasselt  0 - 2

“Spouwen-Mopertingen is een titelkandidaat”, zei Riki Broeckx in de aanloop naar de openingsmatch van Hasselt. Dat mag nu misschien ook van zijn team gezegd worden, want in een matige derby - vooral de eerste helft was zwak - pakten de efficiënte bezoekers de drie punten dankzij goals van Bracké en Proesmans

“We kwamen naar hier om met een goede organisatie zo weinig mogelijk weg te geven”, sprak Broeckx na afloop. “Dat is gelukt. Bovendien slaagden we erin enkele keren scherp uit te breken. Ik denk dan ook dat onze zege niet onverdiend is. Spouwen-Mopertingen gaf nooit de indruk een vuist te kunnen maken. Dit is natuurlijk een droomstart, maar over ambities spreek ik me niet uit. De titel? Nee hoor, dat is nog geen thema. Deze club moet op termijn wel de ambitie hebben om te promoveren. Sporting is een slapende reus, de potentie is er”, aldus Broeckx. 

Hij en zijn collega Jan Schoefs kozen voor twee spitsen en hoge flanken, maar tussen intentie en uitvoering stonden in dit geval twee wakkere verdedigingen. De korte combinaties werden er met stevige interventies snel uitgehaald en de lange ballen misten precisie. Daardoor viel in de eerste helft in beide rechthoeken bijzonder weinig te beleven.

Komt er na de rust beterschap? Dat was de hamvraag bij de koffie. En ja hoor, het tempo en de verbetenheid gingen de hoogte in, met drie gele kaarten in zes minuten als gevolg. En wat de toeschouwers meer interesseerde: er kwam ook iets meer opwinding in de grote rechthoeken. Even na het uur werd de score geopend door Bracké, die in een geharrewar het leer van dichtbij voorbij Grootaers frommelde. De reactie liet niet lang op zich wachten. Geurts kreeg een uitgelezen kans om zijn team langszij te brengen, maar Van Gerwen pakte uit met een uitstekende redding.

In plaats van 1-1 werd het een kwartiertje voor het eindsignaal 0-2. Proesmans liep dwars door het centrum van de thuisdefensie en liet Grootaers kansloos. “Spouwen is van ons”, zong de spionkop van Hasselt en zo was het ook een beetje. De thuisploeg leek te aangeslagen om nog een vuist te maken. Het is uiteraard nog te vroeg voor conclusies, maar bij geel-blauw rezen er na afloop toch wat vraagtekens. De kern van vorig seizoen werd vrijwel intact gehouden en met Van Oudenhove en Timmermans kwam er ervaring bij. De voormalige THES-middenvelder zat echter op de bank en het samenspel tussen de Luikenaar en Yildiz is nog lang niet optimaal. Werk op de op de plank voor Jan Schoefs.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, La Mantia, Brouwers, Yildiz, Timmermans, 
SPORTING HASSELT: Van Gerwen, Janssen, Verbeeck, Vrijsen, Aerts, Ofori, Bracké, Proesmans, Joosten, Boiten (63’ Efekia), Van Rijswijk (77’ Bahtiri) 
DOELPUNTEN: 65’ Bracké 0-1, 77’ Proesmans 0-2
GELE KAARTEN:  49’ Aerts, 54’ Janssen, 55’ La Mantia, 66’ Grootaers, 72’ Verbeeck
SCHEIDSRECHTER: De Keyzer
TOESCHOUWERS: 450

4de ronde Beker van België : R. Knokke FC - Spouwen-Mopertingen  3 - 2   (n. v.)

Het bekeravontuur van Spouwen-Mopertingen zit erop. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek geel-blauw dankzij een goal van Geurts op weg naar de volgende ronde, maar Knokke scoorde in de extra speeltijd van de tweede helft én van de verlengingen.

Op 13 augustus van vorig jaar incasseerde Spouwen-Mopertingen in het bekerduel thuis tegen FC Knokke drie goals in de laatste acht minuten, met een sensationeel scoreverloop van 2-1 naar 2-4. “Die nederlaag ligt ons nog op de maag”, zei voorzitter Ed Somers in de aanloop naar de partij van het afgelopen weekend. Helaas voor de Haspengouwers, de revanche bleef uit.

“Heel frustrerend om twee keer in de extra speeltijd een doelpunt te incasseren”, zei trainer Jan Schoefs.

De gasten moesten in de eerste helft hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Toch kwamen zij rond het kwartier op voorsprong dankzij een knap afstandsschot van Sabbadini. Tien minuten later maakte Staelens gelijk. Na de pauze was Spouwen-Mopertingen de betere ploeg, met in de 83ste minuut een verdiende voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Geurts. De buit leek binnen, maar de Zuid-Limburgers werden twee keer genekt in de extra speeltijd. Bij de bezoekende supporters liepen de emoties hoog op. Zij vonden dat de ref eerder had moeten affluiten.

FC KNOKKE: Verlinden, Van Raefelghem, Kamneng, Staelens, Pierre, Vanfleteren (70’ Dhondt), Vandewalle (70’ Van Eyk), Savaete, De Cuyper (112’ Mestdagh), Buysse, Van De Water.
SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Otero-Perez (39’ Choua), Wijnen, Haenen, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz (85’ Bennassar), Timmermans (90’ Coen).
DOELPUNTEN: 15’ Sabbadini 0-1, 25’ Staelens 1-1, 83’ Geurts 1-2, 94’ Staelens 2-2 (penalty), 123’ Savaete 3-2.
GELE KAARTEN: 60’ Van Oudenhove, 70’ De Cuyper, 86’ Bennassar, 90’ Timmermans, 92’ La Mantia, 112’ Choua, 114’ Staelens.
SCHEIDSRECHTER: Patrouille.
TOESCHOUWERS: 200.

3de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - F.C. Ganshoren  2 - 0

Spouwen-Mopertingen dwong tegen een stevig Ganshoren de beste kansen af en kwalificeerde zich verdiend. Verdediger Geurts scoorde twee keer.

“In de eerste helft liep het behoorlijk, maar na de rust speelden we te plat”, vond de doelpuntenmaker. We lieten Ganshoren te veel voetballen en maakten het onszelf daardoor moeilijk. Dat kan alleen maar uit ons spel verdwijnen als iedereen werkt. Ik moet wel zeggen dat we door de komst van Timmermans en Bennassar voorin meer mogelijkheden hebben”, aldus Geurts, die rond het halfuur van dichtbij de score opende.

De gasten begonnen verrassend sterk, maar waren nooit echt gevaarlijk. Als er dan toch eens gevaar dreigde, stond een secure Grootaers op de goede plaats. Een kwartiertje voor het eindsignaal bracht Geurts zekerheid door een hoekschop van Van Oudenhove binnen te knikken.

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers; Otero-Perez, Haenen, Geurts, Aka Etien; Sabbadini (46’ Timmermans), Van Oudenhove, La Mantia, Yildiz, Brouwers; Bennassar (73’ Choua).
GANSHOREN: Malbrancke; Reniers (56’ Coët), Berodes,  De Troetsel, Kombi Mandjang (68’ Hamri); Witpas, Kulkens, Lanfia, Cortvriendt, Arcangeli (68’ Van der Vennet); Glouftsis.
DOELPUNTEN: 27’ Geurts 1-0, 78’ Geurts 2-0.
GELE KAARTEN: 64’ Van Oudenhove, 70’ Aka Etien, 70’ Kulkens, 72’ Brouwers, 77’ Lanfia.
SCHEIDSRECHTER: Seeldraeyers.
TOESCHOUWERS: 200.

2de ronde Beker van België : Spouwen-Mopertingen - Torhout 1992 KM  0 - 0 (pen. 5 - 4)

Spouwen-Mopertingen slaagde er tegen het West-Vlaamse Torhout 1992 KM niet in te scoren, maar was de beste op de strafschopstip. “Opdracht volbracht”, sprak een tevreden trainer Jan Schoefs na afloop. 

Spanning alom in het Norbert Beulsstadion, waar er na de reglementaire speeltijd nog altijd twee nullen op het scorebord stonden. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Na de eerste serie van vijf stond het 4-4. Daarin miste Yildiz, maar in de knock-outreeks trof Choua raak en faalden de bezoekers. 

Opluchting bij de thuisploeg, die wel het meest aan de bal was, maar het moeilijk had om de organisatie van de gasten te ontwrichten. Spouwen-Mopertingen vond te weinig aanspeelpunten en hanteerde daarom geregeld de lange bal, zonder succes. Onder anderen Timmermans en Geurts kwamen dicht bij de openingstreffer, maar veel gevaar dreigde er niet in het West-Vlaamse doelgebied.

“Het belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde”, zei Jan Schoefs. “Onze prestatie was nog niet af, maar dat kan ook moeilijk in deze fase van de voorbereiding. Vier à vijf jongens zijn nog niet helemaal fit. Daarom wil ik vooral het positieve onthouden. We gaven weinig weg en slaagden erin onze wil op te leggen.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Brouwers, Sabbadini, (54’ Bennassar), Geurts, La Mantia (54’ Van Oudenhove), Choua, Yildiz, Timmermans
TORHOUT 1992 KM: Vanderbeken, Bouckaert, Defevere, Steur, Hollevoet, Vanysacker, Tanghe (46’ Sennesael), Verhelst, Shema, Cordie, Neu
DOELPUNTEN: geen
GELE KAARTEN: 43’ Neu
SCHEIDSRECHTER: Luyckx
TOESCHOUWERS: 150

Wedstrijdverslagen seizoen 2017-2018 Wedstrijdverslagen seizoen 2016-2017 Wedstrijdverslagen seizoen 2015-2016 Wedstrijdverslagen seizoen 2014-2015